What Vitamins Are Good for Your SkinVitaminsTalk to your Physician
Vitaminer er avgjørende for at menneskekroppen skal fungere riktig. Mangel på vitaminer kan føre til et svekket immunforsvar og andre helseproblemer. Fordi vitaminer hjelper med mange viktige funksjoner i kroppen, er det nødvendig å ha en daglig multivitamin for å sikre at du får næringsstoffene du trenger. Å vite hvilke vitaminer som er bra for huden din, kan forhindre vanlige helseproblemer som kviser og tørr hud.

Vitaminer er avgjørende for huden din

Vitaminer er avgjørende for kroppen din Å fungere riktig, men vitaminer spiller også en uunnværlig rolle i utseendet ditt. Du kan forhindre mange helseproblemer som kviser eller tørr hud ved å gi kroppen din de riktige næringsstoffene.

Hjelp kroppen din med å holde deg hydrert

Det viktigste vitaminet for å holde huden sunn er vann. Vann vil bidra til å fjerne giftstoffer fra kroppen din, og det hjelper deg å se og føle deg sunnere og holde cellene hydrert. Å holde kroppen hydrert gjør det mulig for alle vitaminene å fungere riktig i kroppen, så vann bør være en betydelig del av noens kosthold. Flytende multivitaminer er en utmerket måte å gi kroppen din riktig mengde vitaminer den trenger, samtidig som du sikrer at du får nok vann hver dag. I tillegg kan drikkevann i stedet for å spise mat bidra til å redusere kalorier, noe som fører til uønsket vektøkning hvis den ikke spises i moderasjon.

Hvilke vitaminer er bra for huden din?

Hvilke vitaminer er bra for huden din? En daglig multivitamin vil gi mange av de næringsstoffene du trenger for å holde huden sunn, men her er noen spesifikke vitaminer som kan påvirke hudens helse og utseende positivt.

C vitaminer

C -vitamin brukes ofte som en antioksidant i skjønnhetsprodukter fordi det hjelper til med å bekjempe radikaler som kan skade cellemembraner. C -vitamin fremmer også kollagenproduksjon, og hjelper deg med å opprettholde jevn og fast hud. C -vitamin finnes i rød paprika, appelsiner, jordbær, grønnkål, brokkoli og rosenkål.

Aloe Vera

Avgiftende urter Aloe Vera har blitt brukt medisinsk i århundrer. Det er gunstig for å fukte huden fordi den trenger dypt inn i huden for å frigjøre giftstoffer.

Omega-3 fettsyrer

Fiskeolje er kjent for sine hjertefordeler, men den gjør også underverker for huden din. Omega-3s kan forhindre tørrhet og sprekker i huden forårsaket av for mye soleksponering. De hjelper også til å forhindre mørke flekker på huden. Linfrø, gresskarfrø og valnøtter inneholder omega-3-fettsyrer som også kan fremme helsen til huden din.

Vitamin d

D -vitamin er kjent som "solskinn -vitamin" fordi kroppen din gjør det når du er i solen. D -vitamin hjelper også med å fremme sunn hud ved å forhindre rynker og kviser. Torselverolje, laks, tunfisk, egg og melk er alle utmerkede kilder til vitamin D.

Vitamin e

E -vitamin er høyt med antioksidanter og kan hjelpe huden din med å opprettholde dets naturlige fuktighetsnivå. Det er spesielt effektivt hvis du bruker en aktuell krem ​​som gir vitamin E, for eksempel retinol eller alfa -hydroksysyre. Solsikkefrø, mandler og spinat er alle utmerkede kilder til vitamin E.

Vitamin k

Kin -vitamin K står for "koagulasjon vitamin", og det hjelper blodproppen ordentlig. Imidlertid kan k også hjelpe deg med å opprettholde sunn hud ved å oppmuntre til ny cellevekst over skadede områder. Grønne bladgrønnsaker er en god kilde til vitamin K.

Vitamin A.

Hvis du vil forhindre deg i å utvikle rynker eller kviser, kan du prøve å legge gulrøtter, kirsebær og aprikoser i kostholdet ditt regelmessig. Disse matvarene er alle rike på vitamin A og kan bidra til at huden din opprettholder riktig fuktighetsnivå slik at den ikke tørker ut når du blir eldre.

Snakk med legen din før

Som med det meste, bør du alltid snakke med legen din om å ta vitaminer. Vitamintilskudd kan samhandle med visse medisiner og forårsake alvorlige bivirkninger hvis du ikke er forsiktig. Forsikre deg om at ethvert vitamintilskudd er trygt for kroppen din før du starter et regime. Bortsett fra å alltid bruke sikkerhetsutstyr og klær for beskyttelse som brede solhatter og andre beskyttelsesklær for å holde deg trygg og sunn. Hvis du har noen bekymringer, må du huske å planlegge en sjekk med legen din.
Good for skinVitamins